ADR lojistiğinde sektörün en deneyimli firmaları arasında yer alan Batu Logistics, Türkiye’nin kimyevi ürün ticaretindeki önemli ortaklarından İngiltere, İsviçre, İtalya ve Benelüks ülkelerindeki büyümesini ocak-temmuz döneminde yüzde 35 artırdı. Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, Avrupa çapındaki bilinirlikleri ve güçlü iş birlikleri sayesinde, kimyevi madde taşıma sayılarını istikrarlı şekilde artırdıklarını ve “vize sorunu”nun olumsuz etkilerini de minimuma indirdiklerini söyledi.

Efe GoktunaTİM verilerine göre ocak-temmuz aylarında 9 milyar 782 milyon dolar ile kimyevi madde ve mamulleri ihracatının yüzde 53,1’i Avrupa ülkelerine yapıldı. Bu dönemde AB ülkelerine toplam ihracatın ise yüzde 14’ünü kimya ürünleri oluşturdu. Avrupa’da en fazla kimya ihracatı 1 milyar 365 milyon dolarla Hollanda ve 1 milyar 231 milyon dolarla Romanya’ya gerçekleşti.

Dijital Taşımacılık Platformu Transporeon Türkiye Pazarında Büyümeyi Hedefliyor Dijital Taşımacılık Platformu Transporeon Türkiye Pazarında Büyümeyi Hedefliyor

Taşıma hacminin büyük bir kısmı kimyevi ürünlerden oluşan Batu Logistics, İngiltere, İsviçre, İtalya ve Benelüks ülkelerindeki büyümesini ocak-temmuz döneminde yüzde 35 artırdı. Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, söz konusu ülkeler ile Türkiye arasındaki taşımalarda 2024 yılı için belirledikleri hedeflere daha yılın ilk yarısında büyük ölçüde ulaştıklarını söyledi. 

Kimyevi ürün taşımalarında müşteri odaklı çözümlerle maliyet avantajı sunduklarını belirten Göktuna, İthalat yüklemelerimizin yanı sıra ihracatçılarımız için de operasyonlar yönetiyoruz. Kimyevi madde taşımaya uygun ADR’li araç tedarik altyapımız sayesinde, tüm talepleri karşılayabiliyoruz.” dedi. 

Göktuna, kimyevi madde taşımalarında Avrupa’nın aranılan lojistik firmaları arasında bulunduklarını vurgulayarak, “Avrupa’nın önemli kimyevi ham madde üreticileri ile çalışıyoruz. Yüklü miktarda kimyevi taşıma yapabilmek, önemli deneyim ve operasyon gücü gerektiriyor. AB standartlarına hakimiz. Gerek Türkiye’ye ham madde ithalatı gerekse üçüncü ülke taşımalarında yüksek disiplinle çalışıyoruz. Avrupalı üreticilerin lojistik beklentilerini karşılamamız, bizi güven duyulan uluslararası bir marka haline getirdi.” diye konuştu.

“Önceliği güvenliğe veriyoruz”

Kimyevi maddelerin üretilmesi kadar taşıma ve depolama süreçlerinin de büyük bir özenle yürütülmesi gerektirdiğine dikkati çeken Göktuna, şunları kaydetti:

“Birçok yük türünü hızlı taşıyabilirsiniz ancak söz konusu kimyevi maddeler olunca önceliği güvenliğe vermeniz gerekiyor. Şirket olarak bu ürünlerin taşınmasında 20 yılı aşan bir bilgi birikimine sahibiz. Gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de uzun yıllardır birlikte çalıştığımız müşterilerimizin bize duyduğu güven, iş süreçlerimizde bizleri daha fazla motive ediyor.” 

“Vize sorununun etkilerini minimuma indiriyoruz”

Göktuna, tır sürücülerinin vize problemine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Son aylarda Türk tır sürücülerine karşı uygulanan vize politikası, özellikle kara yolu taşımalarını zorlamaya başladı. Ancak biz, bu sorunun olumsuz etkilerini minimuma indiriyoruz. Çünkü Avrupa çapında güçlü bir tedarikçi ağına sahibiz. AB ülkelerindeki altyapımız sayesinde İngiltere, İsviçre, İtalya, Benelüks ülkeleri ve bu ülkeler ile Türkiye arasındaki taşımaları herhangi bir engele takılmaksızın organize edebiliyoruz.”

Editör: Ercan TOSUNOĞLU