Tırsan, canlı video konferans sistemi ile Türkiye’nin önde gelen taşımacılık firmalarından Eyüp Lojistik’e, 165 adet Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus treyler teslimatı gerçekleştirdi. Webinar yöntemiyle yapılan basın toplantısına, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katıldı. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yıl sonuna kadar 85 adetlik bir alım daha yapacaklarını ve toplam adedin 250’ye ulaşacağını söyledi. Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç da Tırsan olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve dijital teslimata imza attıklarını söyledi.

“Eyüp Lojistik’e bugüne kadar 765 adet treyler teslimatı gerçekleştirdik”

Teslimat töreninde açıklamalarda bulunan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik ile uzun yıllara dayanan güçlü iş birlikleri olduğuna dikkat çekerek, “Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ile yaklaşık 1994 yılından bu yana çok yakın birliğimiz var. Bugün teslimatı yapılan 165 araçla birlikte, toplamda Eyüp Lojistik’e 765 treyler teslimatı gerçekleştirdik. Bu teslimatın özellikle Gaziantep merkezli ve o bölgenin dış ticaretinde söz sahibi olan bir şirketle olması, bölge adına da gurur kaynağımız oldu. O bölgelerin ihracatında ve ithalatında güçlü firmalarımızın olması bizleri rekabette çok daha öne çıkaracaktır. Bu herkesin elde edemeyeceği bir başarı. Özellikle Mersin ve İskenderun limanları ile deniz taşımacılığının hâkim olduğu bu bölgede, karayolunda rekabetçi edebilmek için çok efektif ve verimli olmak gerekiyor. Eyüp Bey bunu çok iyi yaparak, büyümeye devam etti. Türk lojistik sektörünün gücü, bireysel güçlerin toplamından ortaya çıkıyor. Eyüp Lojistik, her dönemde sektöre öncülük eden ve farklı modelleri ile bu işi çok iyi yürüten bir firmadır. İstanbul’da önemli depo yatırımlarına da imza atan Eyüp Lojistik’e hem sektöre kattığı değerler hem de Tırsan ile uzun yıllara dayanan iş birliği için çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

“Müşteri memnuniyeti her zaman önceliğimiz oldu”

Eyüp Lojistik’in her zaman Tırsan’a güvenerek birliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Çetin Nuhoğlu: “Müşteri memnuniyeti, bu işe başladığımız ilk günden bu yana her zaman önceliğimiz oldu. Biz yatırım malı üretiyoruz ve bu yatırımları yaparken, biliyoruz ki müşterilerimiz bizim ürünlerimiz ile geleceği tasarlayacak, rekabet gücünü artıracak ve değer kazanacak. Ürünlerin kullanım kalitesi, işletme maliyeti ve araçların ikinci el değeri müşteri memnuniyetinde en önemli kriterler olarak öne çıkıyor. Bu kriterleri sağlayamadığınızda müşteri memnuniyeti olması mümkün değil. Aracın satın alınması, kullanması ve satılmasına kadar tüm süreçlerde Tırsan her zaman müşterilerini memnun eden bir firma oldu. Geniş servis ağımız ve yedek parça konusundaki çözüm odaklı yaklaşımımızla da fark yaratıyoruz. Tırsan olarak, müşterilerimizle uzun soluklu birliklerine imza atmayı önemsiyoruz. Bununla birlikte Avrupa’da da her alanda ve her sektörde de müşteri memnuniyeti gayesiyle başarılı işler yapmaya devam ediyoruz.”

“Doğru planlama ve doğru strateji ile Korona salgını sonrası daha güçlü olabiliriz”

Nuhoğlu, Koronavirüs (Covid-19) salgınının sektöre etkilerine yönelik de değerlendirme yaparak, şunları söyledi: “Koronavirüsün dünyada büyük etkileri olacak. Biliyoruz ki, 2019 öncesi bir daha yaşanmayacak. Aşı bulunana kadar koronavirüs tüketim alışkanlıklarından, iş yapış şekillerine kadar hepimizin yaşamında büyük değişimlere neden olacak. Bu anlamda Türkiye’nin değişen bu yeni dünya düzeninde ve yeni iş modelleri üzerinde gerçek anlamda bir şansı var. Bildiğiniz gibi virüsün çıktığı yer olan Çin, dünya üretiminin üçte birini gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bütün dünya bu durumdan etkilendi. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda en önemli konulardan biri de kuşkusuz tedarik zincirinin kesintisiz yapılması için gerekli adımları atmak olacaktır. Bu noktada gelecekte yeni bölgesel birlikleri gelişecektir. Dolayısıyla bölgesel birliklerinin gelişmesi ve iş modellerinin yeniden sorgulanması gerekiyor. Türkiye üretim teknolojisi açısından çok önemli gelişmeler kaydetti. Bu bizim için çok önemli bir avantaj. Doğru planlama ve doğru strateji ile Türkiye üretim konusunda öne çıkacaktır.”

Çetin Nuhoğlu, salgın nedeniyle seyahatler azalsa da hiçbir zaman mal hareketinin azalmayacağını hatta artacağını vurgularken, araç satışlarında da çok büyük düşüş beklemediğine işaret etti. Nuhoğlu, “Tırsan olarak, her sektöre yönelik üretim yaptığımız için bu süreçten daha az etkileneceğiz. Kendimizi her duruma hazırlıyoruz, gelecek stratejilerimizi de değişen ihtiyaçlara göre sürekli geliştiriyoruz” dedi.

2023’te 23 bin adet üretim hedefleri olduğunu hatırlatan Nuhoğlu, “Salgından önce bu yıl için 11 bin adet üretim hedefimiz vardı. Salgın sonrası ise Avrupa’daki daralmaya bağlı olarak bu yılı 7 binin üstünde kapatacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

"Filomuzda Tırsan'dan başka treyler  yok" Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise yaptığı konuşmada, araç alımı için yıl başında planlama yaptıklarını ancak yaşanan salgın nedeniyle bir süre aksama yaşandığını belirterek, “Ancak biz ülkemize güveniyoruz ve bu yüzden yatırımızı yaptık.” dedi. Bartık, “Biz bu yıl için hem çekici hem de treyler alanında çok ciddi yatırımlar yapmayı planladık. Öncelikle ülkemize güveniyoruz. Tırsan ile işbirliğimiz 1995 yılında başladı. Bu zamana kadar Tırsan’dan 765 adet treyler aldık. Bizim şirketimizde Tırsan’dan başka treyler yok. İyi treyler yapıyorlar. Bunlar da hem kullanım hem işletim hem de ikinci el anlamında önemli unsurlar." dedi. Bartık, "Bugün 165 adet Tırsan treyler ile güçlendireceğimiz filomuza 300 adet de yeni çekici ekleyeceğiz. Bununla ilgili MAN ile uzun vadeli bir anlaşma yaptık. Öte yandan bugün teslim teslim alacağızı 165 adet treyleri 250 adede çıkarmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

“Tırsan, havaya attığınızda yere düşmeden satılan araçlar üretiyor”

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, konuşmasında treyler yatırımlarında sadece Tırsan araçlarını tercih ettiklerine vurgu yaparak, “Bugüne kadar Tırsan’dan 765 araç aldık. Tırsan’a her zaman güveniyoruz. Treyler filomuzda sadece Tırsan araçları var, çünkü Tırsan, gerçekten çok sağlam treyler üretiyor. Bunun için tüm ekibe teşekkür ediyorum. Tırsan araçları hem kullanım hem işletim hem de ikinci el değeri olarak muhteşem özelliklere sahip. Doğru fiyatla alıp kullanıyoruz, çok düşük maliyetlerle işletiyoruz ve ikinci el değeri açısından da tabir-i caizse havaya attığınızda yere düşmeden satılıyor. Bunlar bizim Tırsan’ı tercih etme nedenlerimizin başında geliyor. Tırsan araçları, karayolu müşterilerimizden de aynı ilgiyi görüyor. Biz genelde yüksek model araçlarla çalışıyoruz. Çok eski araçları satarak yenileme de yapabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin bize karşı sadakatini artırıyor. Özellikle gıda taşımacılığında memnuniyetleri çok fazla ön plana çıkıyor.” şeklinde konuştu.

“Bu yıl Tırsan ile 85 Araçlık yeni bir iş birliği hedefliyoruz”

Eyüp Lojistik, olarak ocak ayında yeni bir planlama yaptıklarını açıklayan Eyüp Bartık, “Bu planları yaptığımızda koronavirüs henüz gündemde değildi. Bu yıl için ciddi anlamda hem treyler hem de çekici yatırımı yaparak, ülkemizin ilerleyişine katkı sunmayı planlıyorduk. Maalesef şubat ayında salgın gündemimize girdi. Ama biz yine de planladığımız araç yatırımlarımızı yaptık. Yeni yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz. Bugün aldığımız 165 aracın dışında, yıl sonuna kadar Tırsan ile 85 araçlık yeni bir birliğine imza atmayı planlıyoruz. Böylece, 2020 yılında Tırsan’dan alacağımız araç sayısı 250’ye ulaşacak” açıklamasında bulundu. Bartık, sektörde bir ilke imza atarak, koronavirüs salgını nedeniyle teslimat törenini dijitale taşıyan Tırsan’ı da tebrik ederek, “Salgına rağmen özveri ile çalışan ve taleplerimizi karşılıksız bırakmayan tüm Tırsan ailesine çok teşekkür ediyorum. Bize teslimat konusunda çok destek oldular.” dedi.

Toplantıda yeni bir yatırıma hazırlandıklarını açıklayan Eyüp Bartık, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Uluslararası nakliyecilere çekici ve treyler kiralama konusu ile ilgili bir ön çalışmamız var. Özellikle çekici ve treyler kiralama sektöründe bir ihtiyaç olduğunu hissettiğimiz için bu alanda yeni yatırım planlıyoruz. Yılın ikinci yarısında bu konuda önemli bir adım atacağız.” Bartık ayrıca, lojistikte işletmecilik ve depolama alanlarında da yatırım planları olduğunu belirterek, “Gaziantep’te 100 bin m2, İstanbul’da ise 70 bin m2 depolama alanımız var. Çatalca’daki arazimizde de yatırım planlıyoruz. Amacımız lojistik sektörünü daha da güçlendirmek.” diye konuştu.

“Tırsan olarak bir ilki daha gerçekleştiriyoruz”

Toplantıda, Tırsan Adapazarı fabrikasında Eyüp Lojistik’e gerçekleştirilen araç teslimatı ile ilgili hazırlanan videoyu katılımcılarla paylaşan Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, “Tırsan’ın sektörde bir ilki daha gerçekleştirdiğini vurguladı. Erkoç, “Treyler sektörünün canlı video konferans üzerinden gerçekleştirdiği ilk teslimat törenini Eyüp Lojistik ile yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.” dedi.

Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus T.SCS X+ Özellikleri

Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus, patentli K-Fix sistemi sayesinde, yüklerin en güvenli şekilde taşınmasını sağlıyor. Televre üzerindeki her biri 2,5 ton kapasiteli toplam 236 adet yük bağlama noktası sayesinde, 500’den fazla yükleme kombinasyonu sunan Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus’ın üst yapısı ve perdeleri Code XL standartlarına %100 uyum sağlıyor.

Tenteli Perdeli Maxima Plus, sahip olduğu seviyeli çatı kaldırma sistemi sayesinde; 2.800, 2.850, 2.900, 2.950 ve 3.000 mm iç net opsiyonları ile maksimum yükleme imkânı sunuyor ve yükleme esnasında 500 mm ekstra çatı kaldırma özelliği ile operasyonel hız ve verimlilik avantajı sağlıyor. Ayrıca, 7,200 kg forklift aks yüküne dayanımlı taban özelliği ile Tenteli Perdeli Maxima Plus, şasi ve çelik aksamlarının çinko tri-elektron metoduna göre kataforez (KTL) kaplamalı oluşu sayesinde ürünleri 10 yıl pas yürümezlik garantisi altına alıyor.

 
Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık:

"Üç yıl içerisinde lojistik sektöründe olmaktan daha çok lojistik tedarikçisi olacağız"

"Lojistik sektöründe araç yatırımı büyük sermaye gerektiriyor. Sermaye tarafında bir çok firma hem sermayesini bağlayıp hem de ikinci elde bu süreci yönetemeyebiliyor. Tamir, bakım giderleri ve diğer giderler yük oluşturuyor. Biz ise araç yönetimi konusunu çok iyi biliyoruz. Hem yeni alımda, tamir bakımda ve ikinci el tarafında süreci iyi yönetiyoruz. Aslında bunun avantajını nakliyeci meslektaşlarımıza yansıtmak için bu işe yöneldik. Şu anda üç önemli görüşmemiz var. Haziran sonu itibarıyla el sıkışacağız.

Bizim, Filotürk diye bir araç kiralama şirketimiz var. Oradan araç kiralamaya devam edeceğiz. Son olarak aldığımız araçları kiraya vereceğiz. Çünkü biz araç operasyonunu iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Yeni aldığımız araçlarla 400 adetlik bir araç sayısına ulaşmış oluyoruz. Son olarak aldığımız 165 adet treyleri de yıl sonuna kadar 250'ye tamamlayacağız."

"Sektör tedarikçisi anlamında şunu iddia ettim ve etmeye de devam ediyorum: Bu sektör, meşakkatli bir sektör. Ben, bu sektörün üçüncü kuşağındayım. Dedem ve babam bu sektörden geliyor. Çocuklarım da bu sektör için yatırım yapıyorlar. Biz, bu işe varıyla yoğuyla inanan bir aileyiz. İşimizi severek yapıyoruz. Meslektaşlarımızın da çok meşakkatli bir süreçten geçtiğini, onların her şeyin en iyisini hakettiğini düşünüyorum. Tüm dünyada ve Avrupa'da rekabet gücünü artırmak için onlar avantajlar sunmaya gayret ediyorum. Kiralama bunun bir bölümü. Birçok alanda sektöre destek sağlayacak iş birliği olacak. Gelecekte, onların rekabet gücünü artıracak, önünü açacak çalışmalar da yapıyoruz."

"Biz 15 yıldan bu yana büyüme sürecindeyiz, uzun vadeli stratejiler yapıyoruz"

"İşimizi seviyor ve yatırım yapıyoruz. Bir çok firma gibi, bu sektörden para kazanıp, başka sektörlere yatırım yapıp, farklı alanlardan para kazanmayı planlamıyoruz. Biz işletmecilik tarafında, işletme sermayesinin güçlü olduğuna inanıyoruz. Kriz de olsa kaynaklarımız güçlü ve yatırım yapıyoruz.

Biz, uzun vadeli stratejiler yapıyoruz. Müşterileri seçerken, sektörleri seçerken, ülkeleri seçerken bunların hepsine hassasiyetle bakıyoruz. Her gelen müşteriyi, her sektörü çok fazla kabullenmiyoruz. Bunların hepsini ince elekten geçiriyoruz. Bu süreç bize, bunun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bizim hiçbir müşterimiz işini kapatmadı. Gıda ve kimya sektörleri ağırlıklı çalışıyoruz. Covid 19 sürecinde de bu sektörler gerilemedi. Belki de bizim biraz avantajımız buradan kaynaklandı."

"Hiçbir şeyin eskisi olmayacağı ile ilgili sürecin 2 binli yıllarda başladığını düşünüyorum. Hayat teknoloji odaklı olmayaya başlayalı uzun süre oldu. Bu süreç aslında hepimizde bir farkındalık yarattı. Ben, yarın sabahın bugünle aynı olmayacağını, yarın sabah da yine değişmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bir algı farkı oldu."

"Otomotiv sektörü önemli bir düşüş gördü. Bu vesileyle taşıma tarafında biraz azalma oldu. Ben, 2,5 ay içerisinde normal taşımanın üstüne çıkabileceğimizi öngörüyorum. Sebebi şu: Avrupa'ya çok yakınız. Çok hızlı teslimat yapabiliyoruz. Bizim hızlanma kabiliyetimiz çok iyi. Yeni bir üretim alanı geliştiğinde Türk müteşebbisleri çok hızlı adapte olabiliyor. Bu, bizim ihracatımızı artıracaktır. Doğru değerlendirebilenler için önümüzde bir fırsat doğduğunu düşünüyorum."

"Bu süreçte bir çok alanda fırsatçılar oluştu ama Türkiye lojistik sektörü etik bir sektör. Müşterilerle birlikte yol yürüyorlar. Navlunların yükseldiğini düşünmüyorum. Kar marjı yüksek olan bir sektör. Şoför vizeleri nedeniyle önemli bir maliyet oluştu. Ne yazık ki bu yük oluşturuyor. Akaryakıtta düşüş oldu ama henüz nakliyecilere yansımadı."

"Avrupa'nın tedarik zincir merkezi olduğumuzu iddia ediyorum. Çok hızlı ulaşabiliyoruz."

"Son dönemlerde en çok ihtiyaç duyulan maskenin hammaddesinin üretim kapasitesi Gaziantep'tedir. Gaziantepli yatırımcılar bu işe 10 yıl önce yatırım yapmaya başladı."

"Yılın başında, hem çekici hem de treyler tarafında ciddi bir yatırım yapıp, ülkenin de koşmasına destek olalım, biz de ülkemizle birlikte koşalım diye düşünmüştük ama şubat ayında covid salgını belirtilerini gösterdi. Bu sürece rağmen yatırıma devam ediyoruz. Öncelikle ülkemize güveniyoruz. Böyle bir dönemde yatırım yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Destek anlamında bu süreci devam ettirmeye kararlıyız."

"Lojistik tarafında hem işletici hem depo anlamında yatırımlarımız var. Gaziantep'te depo yatırımına 10 bin metrekare ile başlamıştık. Şu anda 100 bin metrekareye çıktık. İstanbul'da 70 bin metrekarelik depo ile hizmet veriyoruz. Çatalca'da bir arazimiz var. Orada da yavaş yavaş bir depo hazırlığı yapıyoruz. Amacımız lojistik sektörünün Türkiye ve bölgemizde yabancılara kaptırmamak. Türk müteşebbisleri olarak rekabet gücümüzü korumaya çalışacağız ve pazardan kolay çekilmeyeceğiz."

                                                     
Editör: TE Bilisim