Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 20'nci Maddesinde; “…(5) Denetimle görevlendirilecek personelin, en az lise veya dengi okul mezunu olmakla birlikte; ADR ve ilgili mevzuat kapsamında 45 saat teorik, 20 saat uygulamalı eğitim aldıktan sonra yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Söz konusu personel ayrıca, her iki yılda bir ADR ve mevzuat güncellemeleri hakkında eğitim alır.

Scania, Türkiye'ye bir üst düzey ziyaret daha gerçekleştirdi Scania, Türkiye'ye bir üst düzey ziyaret daha gerçekleştirdi

(6) Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tehlikeli madde yol kenarı denetimi yapacak personeline beşinci fıkra kapsamında eğitim vermekle yükümlüdürler.” deniliyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde görev yapan ve tehlikeli madde taşımacılığı yol kenarı denetimi yaptıracağı trafik polislerine yönelik verilecek eğitim konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yardım talep etti.
Bu kapsamda, eğitim programının başarılı bir şekilde yapılması amacıyla eğitim materyallerinin hazırlanmasında, Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne destek verdi. Teorik ve pratik eğitimlerde Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevli yönetici ve denetim personeli eğitici olarak görevlendirildi.
Söz konusu eğitimlerde; 5 günlük ADR Eğitimi, 1 günlük mevzuat eğitimi, 2 günlük yol kenarı denetimlerinde dikkat edilecek hususlar ve genel tekrar ile 3 gün boyunca yol kenarı uygulama denetimi yapıldı. Uygulama eğitimi karayolunda taşımacılık yapan araçlar üzerinde yapıldı. Söz konusu denetimlerde, 24 araç denetime tabi tutuldu. Bu araçlardan uygunsuzluğu tespit edilen 21 araca, 55 idari para cezası kesildi.
Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan 101 EGM personeli, tehlikeli madde taşımacılığı yol kenarı denetimlerini yapmaya hak kazandı.
KAYNAK: TMKTDGM
 

Editör: TE Bilisim